Η εμπειρία, το μεράκι και η τεχνολογική σύγχρονη μονάδα παραγωγής της εταιρείας “Σερραϊκή Ποτοποιεία Ο.Ε. Κωνσταντινίδη – Χατζηχριστάκη”, δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα στην αγορά… δίνουν το “Ούζο 5”! Η ανάμειξη που πραγματοποιείται κατά τον βρασμό των σπόρων του γλυκάνισου, του οινοπνεύματος και του νερού, ξυπνούν έντονες μυρωδιές και αναμνήσεις του παρελθόντος.  Το απόσταγμα που προκύπτει ξεχωρίζει για την άριστη ποιότητα και την εξαιρετική του γεύση, που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Από την παραγωγή και την συσκευασία έως την αποστολή και την διανομή των αλκοολούχων ποτών που παράγει η εταιρεία, εφαρμόζει αυστηρά τον Ελληνικό Κώδικα Τροφίμων και Ποτών. Τηρούνται επίσης οι κανόνες υγιεινής και χρησιμοποιούνται πάντα ελεγμένες και πιστοποιημένες πρώτες ύλες. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως ότι φτιάχνεται με προσοχή και αγάπη, έχει πάντα ανταπόκριση στον κόσμο, ο οποίος συνεχίζει εδώ και χρόνια να δείχνει την προτίμησή του.

Πως παρασκευάζεται το κλασσικό ούζο και ποια είναι η διαφορά του από το απόσταγμα…

Το ούζο κατατάσσεται στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών με άρωμα ανηθόλης. Τέτοιο άρωμα δίνει o γλυκάνισος , ο μάραθος και ο αστεροειδές γλυκάνισος (μπαντιάνα). Για τον αρωματισμό βέβαια του ούζου χρησιμοποιούνται κι άλλα αρωματικά τμήματα φυτών, όπως σπόροι, βότανα και διάφορες ρίζες. Στο ούζο 5 η παραλαβή των αρωματικών ουσιών γίνεται με απόσταξη των αιθέριων ελαίων και σπόρων αστεροειδούς γλυκάνισου , σε διάλυμα νερού και αλκοόλης. Σε χειροποίητους χάλκινους άμβυκες παραμένουν για ώρες η αλκοόλη, οι σπόροι και τα αιθέρια έλαια και στη συνέχεια το μείγμα αποστάζεται προσεκτικά. Από την απόσταξη διαχωρίζεται και επιλέγεται η «καρδιά της καρδιάς», το πιο υψηλόβαθμο και εύγευστο μέρος του αποστάγματος. Μετά την απόσταξη το αφήνουμε για αρκετούς μήνες να ηρεμήσει και να δέσει καλό σώμα . Πριν καταλήξει στις φιάλες, αραιώνεται με μαλακό νερό και κατεβαίνει στους 42 βαθμούς ( αλκοολικό τίτλο ). Έτσι παρασκευάζεται το 5αρι (το μαύρο) 100% απόσταγμα .Ένα απόσταγμα χωρίς ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά , γλυκόπιοτο όμως , που πίνεται και σκέτο χωρίς νερό ή πάγο !!


Το κλασικό 5αρι (το γαλάζιο), παρασκευάζεται με την πρόσμιξη 20% αποστάγματος , αλκοόλης , αιθέριων ελαίων γλυκάνισου και μαλακού νερού , το οποίο το βγάζουμε στους 40 βαθμούς .

 

Πληροφορίες

ΟΥΖΟ ΠΕΝΤΕ

Σερραϊκή Προτοποιία Ο.Ε., Κωνσταντινίδη - Χατζηχριστάκη

4ο χλμ Σερρών - Δράμας, ΤΚ 62100

23210 -278 33 & 23210-278 31

email: ouzo5@otenet.gr